Skagens Havfiskefestival 2023

I dagene d. 19-20 maj afviklede Skagens Havfiskerklub deres traditionelle Havfiskefestival og traditionen tro plejer Saltvandsklubben også, at havde et hold med deroppe.
Sådan var det også i år. Michael Jacobsen, Peter Madsen, Jan Østergaard og undertegnet var med. Det vil sige, Peter Madsen nåede ikke at komme derop, da en Coronatest viste sig, at være positiv lige inden han skulle af sted.
Vejrmeldingen i Skagen i de 2 dage konkurrencen skulle afvikles kunne ikke være bedre, svag vind og høj solskin.
35 deltagere var tilmeldt festivallen. Mette Stenbroen (Formand for Skagens Havfiskerklub) fortalte at grænsen var nået, for at det kunne løbe rundt rent økonomisk med så få deltagere. Hun opfordrede os, til at få flere med så festivallen kunne fortsætte, som den nu har gjort i 30 år. Jeg vil gerne opfordre klubbens medlemmer til at deltage, for det er en super hyggelig festival med mange flotte præmier.
Lad mig bare sige det med det samme, det blev ingen top placeringer til os fra Saltvandsklubben. Jan Østergaard blev nr. 22. Jeg blev nr. 29 og Michael nr. 33. Michael var også kun med på dag 1. Han valgte at blive i land på dag 2. pga. sygdom.
Fiskeriet forgik på Hertas Flak. Vi var 3 både afsted Oberen, Oke og Sarah. Vi fiskede på 12-20 m. vand. Jeg havde taget en del sildekroge med, da jeg havde hørt at det var den størrelse kroge jeg skulle bruge. Det viste sig, at de var for store med de forhold vi fiskede under. Spejlblank vand og næsten ingen strøm. Jeg fiskede med 60 g. lod og størrelse 4 kroge, mens dem der stod omkring mig fiskede med størrelse 6-12 kroge, og det var tydeligt at se forskellen. Nogle af de arter der blev fanget, var så små at det var held hvis jeg fik dem op. Jeg fik 5 arter begge dage, mens dem omkring mig fik 10-12 arter. Men jeg lærte en masse på turen.
Jeg vil sige tusind tak til Skagens Havfiskerklub for en super arrangement, super mad og flotte præmier.
Jan og undertegnet kom ikke tomhindet hjem. Vi havde købt lodder i et lotteri og Jan vandt håndlavet ølkrus og jeg vandt et gavekort til en fiskeresturant og et sæt tøj.
Mvh. Frank
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.