EM i fladfiskeri i Langelandsbæltet.

Fra d. 29 til 31 okt. 2019 blev der afviklet EM i fladfiskeri i Langelandsbæltet.

Det var Tyskland der stod for arrangementet med 82 deltagere fra 10 lande. Vi var 4 fra Saltvandsklubben. Jan Ø, Peter Madsen, Michael Jacobsen og undertegnede.

Jan Ø ombord og Frank og Peter Madsen foran MS-Neptun.

Vi havde et fantastisk vejr  med spejlblankt vand om onsdagen. Tirsdagen havde vi lidt bølger om formiddagen. Tirsdagens fiskeri forgik på Grisepladsen. Jeg var med MS-Svend og havde trukket agter pladsen, som jeg skulle fiske fra hele dagen. Jeg havde en svensk landsholds fisker som makker. Vi skulle fiske efter nogle stramme EFEA regler med klippekort, hvor man ikke måtte klippe i sine egne kort, men hvor svenskeren skulle klippe i mit kort når jeg fangede en fisk og omvendt. Vi fik 1 point per fladfisk og 10 point hvis den var over 40 cm. Jeg fik en lektion i at fiske fladfisk for da dagen var slut havde han fanget 48 fisk mod mine 24. Jeg havde dog en over 40 cm. som talte for 10 fisk. Jan Ø og Peter havde også et ok fiskeri, mens Michael ikke var helt tilfreds. Jan Ø. var med MS-Amigo. Michael var med MS-Skjold og Peter MS-Felix.

Flåden af skibe på vej ud til pladserne på blankt vand.

Onsdagens fiskeri forgik på Lollands siden. Jeg skulle med MS-Neptun sammen med Jan Ø. Michael på MS-Amigo og Peter på MS-Felix igen. Jeg havde fået stævnen i lodtrækningen og havde en ældre englænder som makker. Efter en halv times fiskeri havde jeg allerede 5 fisk med 1 over 40 cm. Englænderen var ikke helt tilfreds, da han syntes der var meget skidt på bunden. Jeg forklarede, at der var mange muslinger som lukkede sig omkring ormene og det var derfor han troede det var fisk. Hans humør steg gevaldigt da han begyndte at fange fisk. På den anden side af mig stod en dansk – og svensk landsholds fisker som senere viste sig at blive nr. 4 og EM mesterskab til svenskeren med hele 9 fladfisk over 40 cm. “Helt vildt” Jeg fik 2 og Jan 4 over de 40 cm.
Det hele sluttede torsdag aften med en stor gallamiddag og præmie overrækkelse. Her viste det sig at Jan Ø. fik en samlet 11 plads og jeg en 13 plads. Det kunne vi være godt tilfredse med for der var mange dygtige lystfiskere med i konkurrencen. Michael blev nr. 65 og Peter nr. 69. Jan Ø fik også en pokal for at vinde blandet 4 mands hold.

Mvh Frank Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar